(2019) Пројектовање и развој WEB апликација за електронско пословање – Александар Ђорђевић, Хрвоје Пушкарић, Миладин Стефановић

Korice RGB

Наслов: ПРОЈЕКТОВАЊЕ И РАЗВОЈ WEB АПЛИКАЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКО ПОСЛОВАЊЕ
Тип: Помоћни универзитетски уџбеник
Аутори: Александар Ђорђевић, Хрвоје Пушкарић, Миладин Стефановић
Издавач: Факултет инжењерских наука Универзитета у Kрагујевцу, Kрагујевац, 2019.
ISBN: 978-86-6335-063-2

Из предговора

Ова књига је намењена студентима студијског програма Рачунарска техника и софтверско инжењерство који слушају предмете Електронско пословање и Програмирање интернет апликација, као и свима другима које интересовање води ка пројектовању и програмирању Интернет апликација и специјализованих решења за електронску трговину и електронско пословање. Циљ књиге је увод у програмирање Интернет апликација. Аутори су желели да презентују напредне технике, програмске језике, алате, окружења и базе података, као и методе и технике пројектовања и израде Интернет апликација, са нагласком на кориснички део апликације (front end). Аутори су желели да прикажу све потребне елементе за развој професионалних решења за електронско пословање, почев од Node.js, Mongo DB, JavaScript, Bootstrap, TypeScript, Angular 7.

Сви презентовани концепти су илустровани примерима и програмским кодовима који омогућавају корисницима лако и интуитивно савладавање наставнихјединица које одговарају са једне стране и логичком току развоја интернет апликација и решења за електронско пословање, и са друге стране прате наставни план и програм наведених предмета.

Приликом писања ове књиге аутори су се сусрели са чињеницом да велики број термина нема адекватне преводе на српски језик и у тим случајевима су остављали термине на енглеском језику или онако како су исти ушли у вокабулар експерата и програмера из ових области. Аутори позивају све читаоце да упуте сугестије по питању ових језичких недоумица, али и свега осталог, како би евентуално ново издање било квалитетније.
Аутори изражавају захвалност свима онима који су помогли у конципирању и изради ове књиге, а нарочиту захвалност дугују рецензентима. Сви они су својим сугестијама дали значајан допринос да ова књига буде што боља.

У Крагујевцу, јуна 2019.
Аутори

Садржај

Дизајн и реализација корисничког интерфејса информационих система
Избор развојног окружења
Bootstrap
TypeScript
Основе Angular пројекта: компоненте, повезивања података и директиве
Data Binding
Директиве
Angular сервиси
Augury
Angular routing – рутирање
Observables: принципи и основе
Управљање формама у Angular апликацијама
Pipes
HTTP захтеви
Deployment

Лице за контакт: Александар Ђорђевић, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Претрага